Inschrijving nu geopend:
Eerste NoMa filmfestival in Sint Anthonis

Enkele enthousiaste filmfanaten uit Sint Anthonis hebben een amateur-filmfestival op poten gezet. Jaarlijks wisselt de plaats van waaruit het filmfestival georganiseerd wordt. De inschrijving om films in te sturen is geopend.

De afkorting NoMa komt van Noordelijke Maasvallei. Dit is het Land van Cuijk inclusief de kop van Noord Limburg, in totaal precies 50 plaatsen in 8 gemeentes. Het eerste NoMa filmfestival wordt georganiseerd in de gemeente Sint Anthonis. In de komende jaren om toerbeurt in andere gemeentes in de regio. Het eerste festival begint op vrijdagavond 26 november 2010 en sluit op zondagnamiddag 28 november.

Twee delen
Het NoMa filmfestival bestaat uit twee delen. Eén deel is een competitie waaraan iedere amateurfilmer uit het hele land kan deelnemen. Voor deze films wordt elk jaar een thema vastgesteld.
En er is een deel waarin films worden geselecteerd die betrekking hebben op de gemeente waar op dat moment het festival wordt georganiseerd. Dit jaar zijn dat dus amateurfilms en filmpjes met gemeente Sint Anthonis als onderwerp. Dat kunnen documentaires zijn, films van evenementen, informatieve films of zomaar registraties.

‘Grinnik’
Voor het competitiedeel van het filmfestival dit jaar is het thema: ‘Films met een grinnik’. Dus de film moet humor bevatten. Ook animaties zijn welkom. Dit deel van het filmfestival hoeft dus niet over Sint Anthonis te gaan. Scholen worden uitgenodigd om leerlingen mee te laten doen en een inzending te leveren.
De film mag niet langer duren dan 7 minuten en moet geregisseerd zijn. Het is dus niet de bedoeling dat er zogenaamde home-movies ingezonden worden. Zie voor meer informatie over de reglementen de website www.nomafilmfestival.nl.
Er worden uit alle inzendingen 20 films geselecteerd die dan over verschillende locaties in de gemeente vertoond worden op tv-schermen. Omdat het een competitie is worden er fraaie geldprijzen beschikbaar gesteld.

Informatie en inschrijven
Voor inschrijven zie de website van de filmorganisatie. Voor wie geen internet heeft: neem contact op met de filmorganisatie.
Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op de website van het filmfestival: www.nomafilmfestival.nl. Ook kan via e-mail contact worden opgenomen: info@nomafilmfestival.nl. Telefonisch is de filmfestivalorganisatie te bereiken onder 06- 1221 8956 (Ger van Bentem).voorpagina